Ondernemen als nieuwkomer in Vlaanderen ?

Was je al ondernemer in je thuisland ? Of ben je een geboren entrepreneur ? Dan kan je die ondernemerservaring hier inzetten op de Vlaamse arbeidsmarkt

We gaan op een eenvoudige manier op zoek naar jouw talenten en mogelijkheden. En werken samen aan je idee om het effectief hier in de markt te zetten.

 

AH zo … zit het met azo

Starterslabo geeft gestalte aan dit Europees project om je als nieuwkomer kansen te geven op werk, door de opstart van je eigen onderneming.

Je bouwt zelf aan je eigen weg als ondernemer. Via onze infosessies brengen we je gaandeweg op de hoogte over het reilen en zeilen van de Vlaamse handel en de mogelijkheden die je kunt benutten om in die markt een succesvolle plek voor je eigen idee te vinden.  We vertellen je alles over opportuniteiten, geven je advies, maar zijn ook eerlijk over de valkuilen die je kunt tegenkomen.  Onze focus is er op gericht om je voldoende te wapenen om succesvol je business te runnen.

Onze coaches staan je vervolgens bij met raad en daad in een op maat gemaakt traject, aangepast aan je specifieke situatie.

Meer informatie en een paar leuke getuigenissen vind je op de pagina Projectazo.be

Daar kun je ook inschrijven op de Infosessies, Workshops en Businessdagen.

 

Project AZO in het kort

Wie kan meedoen?
Als je een idee hebt om een eigen zaak te starten bespreken we dat individueel en schatten je eigen mogelijkheden in. Wat is belangrijk?

• Je hebt een duidelijk idee voor een zaak
• Je hebt een basiskennis van het Nederlands of bent bereid het te leren
• Je zoekt zelf actief naar informatie
• Je hebt een (beperkt) startkapitaal

Hoeveel kost het?
Dankzij de subsidiëring door het ESF is de begeleiding gratis.

Hoe lang duurt het?
Project AZO is een variabel maattraject. De uiteindelijke termijn is afhankelijk van het resultaat en de vooruitgang die je boekt.   De duurtijd is sterk afhankelijk van je achtergrond, de complexiteit van je idee, het beschikbaar kapitaal.
Kortom, We houden rekening met je persoonlijke situatie als ondernemer.

Neem je toekomst in eigen handen

Veelgestelde vragen

Je moet minstens 18 zijn, in Vlaanderen wonen en erkend zijn als vluchteling of subsidiair beschermde.  Je bent ingeschreven in de Rijksregister.

Verder heb je:

  • een nationaliteit die niet behoort tot een van de EU-12 landen (BE,NL, F, D, DK,L,I,P,SP,GR, GB)
  • een nationaliteit van één van die landen, maar ben je niet geboren in België en is minstens één van je ouders hier ook niet geboren

Heb je de Belgische nationaliteit en ben je in België geboren, bekijk dan onze andere interessante ondernemerstrajecten

 

Begeleiding verloopt in het Nederlands, Frans en Engels.

Afhankelijk van de provincie spreken onze begeleiders ook Arabisch (West-Vlaanderen), Farsi, Pasjtoe (Antwerpen),Turks (Limburg) en Armeens, Rusisch (Vlaams Brabant)

Starterslabo en project AZO staan samen voor een sterke sociale economie waarbij kwetsbare groepen op een duurzame manier gestimuleerd worden om de stap naar zelfstandigheid te zetten. We doen dit met aandacht en respect voor je achtergrond als anderstalige kandidaat-ondernemer en stimuleren, adviseren en begeleiden je in een traject op maat.

Alle Faq's

Agenda

 

Infosessies

Workshops

Business dagen
 

Nu meteen al een vraag? 

Stel ze hier

Project AZO! wordt financieel mogelijk gemaakt door de financiering door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse geemeenschap. Stebo is promotor van het project.

 

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo