Vacature Coördinator-Coach Starterslabo West-Vlaanderen

logo sl

Vacature coördinator-coach Starterslabo West-Vlaanderen

 

Het Starterslabo & hoe werkt het?

Starterslabo West-Vlaanderen begeleidt werkzoekenden, leefloners en langdurig zieken uit West-Vlaanderen naar duurzaam zelfstandig ondernemerschap. Kandidaat-ondernemers krijgen de kans om onder persoonlijke en collectieve begeleiding hun ondernemingsidee in een veilige experimenteerruimte uit te werken en effectief op te starten. Starterslabo West-Vlaanderen is erkend door de Vlaamse overheid als activiteitencoöperatie voor de provincie West-Vlaanderen en is gevestigd in Kortrijk.

Het is een kleine organisatie in een groter Vlaams geheel. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen! Maar dit betekent ook dat we elkaar als aparte organisaties nodig hebben en met elkaar samenwerken, ook over de provinciegrenzen heen.

Als Starterslabo werken we zeer zelfstandig en delen voluit onze expertise. We krijgen veel flexibiliteit om ons werk in te vullen vanuit onze doelstellingen. De  aandacht voor de ondernemer én de onderneming staan centraal!  We houden van ons vak en onze missie en zijn ervan doordrongen en stralen dat ook uit!

Een coördinator-coach neemt met passie het team mee in het ondernemersverhaal van zijn kandidaat -ondernemers binnen het Starterslabo en helpt ook strategisch mee met de ontwikkeling van de organisatie.

 

Het profiel dat we zoeken.

Een toffe collega en een ferme generalist. Met name: én coördinator én teamcoach én ondernemerscoach én strateeg! In die zéér diverse taakopdracht moet het juiste evenwicht gevonden worden in de juiste situatie.

Meer in detail de gevraagde belangrijkste kwaliteiten

 1. Coachend leiderschap binnen de context van een kleine coöperatie met een zeer zelfstandig team. Hieraan gelinkt zijn: aansturing en coördinatie met behoud van het strategisch overzicht, stressbestendigheid, coachingervaring en oplossingsgericht denken.

 

 1. Uitzetten, opvolgen en bewaken van de strategische en operationele lijnen in overleg met het Bestuur. Concreet betekent dit het mee uitzetten van het strategisch plan en verder ontwikkelen van het business plan (met externe begeleiding), de opmaak en het voorstellen van het jaaractieplan, jaarrekening, organigram en relevant verslaggeving aan het bestuursorgaan ivm de operationele werking. Belangrijk op dit vlak is een goed inzicht in strategisch management, boekhouding en financiën om zo verantwoordelijkheid te kunnen opnemen voor het goed beheer en de operationele organisatie.

 

 1. Beleids- en projectvoorbereidend werk waarbij de belangen van Starterslabo verdedigd worden. Lokale belangen worden afgestemd met de gemeenschappelijke doelen van de verschillende Starterslabo’s in Vlaanderen (in overleg met de regionaal coördinator van Starterslabo Vlaanderen). De coördinator-coach heeft hiervoor een diplomatische ingesteldheid en een analytische geest die zich vastbijt in dossiers. Een deel van de taakopdracht is ook om projecten te ontwikkelen en/of aan te trekken die de groeistrategie van Starterslabo ondersteunen of de bestaande dienstverlening verder uitdiepen en versterken.

 

 1. De relatie en de contacten met onze klanten is heel belangrijk. De coördinator moet ook training & coachingsessies opnemen in de mate van het mogelijke. Hulp bij het overstijgen van de drempels die kandidaat-ondernemers ervaren worden gedaan via oa boeiende interactieve workshops, door intervisies en andere bijeenkomsten te begeleiden, door individuele, coachende gesprekken te houden en door de administratie, boekhouding en algemene evolutie van ondernemer en onderneming mee op te volgen en te ondersteunen.

 

 1. Verantwoordelijkheid voor de externe vertegenwoordiging en communicatie via de verschillende ontwikkelde communicatiekanalen (website, sociale media, brochures, e.d.). Op een constructieve manier samenwerken met diverse stakeholders en beschikken over een netwerk of er snel één uitbouwen.

 

 1. Verantwoordelijkheid voor de uitbouw van een verbredend aanbod binnen het kader van de KMO-portefeuille, in samenwerking met externe partners en de raad van bestuur.

 

Bijkomende eigenschappen

 • Enthousiasme en ervaring om in een dergelijke (coöperatieve) omgeving te werken!
 • ‘Resilience’ is een kerncompetentie. Mentale inleving in diverse persoonlijkheden, opleidingen, ervaringen, culturele en etnische achtergronden van mensen die diverse soorten ondernemingen opzetten.
 • Een mature persoonlijkheid die zin voor economische rendabiliteit combineert met een sociale ingesteldheid.
 • Overzichtelijk maken van informatie en structureren.
 • Vlotte, enthousiasmerende communicator.
 • Administratieve vaardigheden.
 • Voeling met de evoluties binnen de (ondernemers)wereld.
 • Ervaring met (pre-)starters en/of met ondernemerschap.
 • Goesting!

 

Wat bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, deeltijdse invulling is ook mogelijk.
 • Een degelijk salarispakket op basis van interne barema’s in PC 200, aangevuld met extralegale voordelen
 • Je krijgt een grote flexibiliteit om je werk zelfstandig te organiseren.
 • Jouw uitvalsbasis is Kortrijk, je bent ook actief op andere plaatsen in de provincie.
 • Starterslabo draagt gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel en werft aan op basis van competenties. Starterslabo hecht veel waarde aan openheid, betrokkenheid, groei en duurzaamheid.

 

Kandidaten dienen hun CV en motivatiebrief over te maken aan rik.desmet@kanaal127.be. Voor vragen of extra informatie kan hij gecontacteerd worden op 0473/86 26 08.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo