Liese Aerts

Liese Aerts
Introverte psycholoog - @lieselaerts - Postkaarten mentale gezondheid - Luisterpagina - Aanbod rond grenzen stellen

Als introverte psycholoog ben ik op zoek naar een andere manier van leven: zachter, weg van drukte en verwachtingen die niet de mijne zijn. Ik wil je helpen om traag te leven, je eigen grenzen aan te voelen en die duidelijk aan te geven.

 

@lieselaerts

Ik maak ongeveer 4 keer per week stories op instagram. Ik deel er veel over wat je introvert hart begeert: alleentijd, grenzen stellen, werken in de moestuin, lezen,…

Mentale gezondheid op de (post)kaart

Wat zegt meer ‘aandacht voor elkaar’ dan de tijd nemen om een postkaart te schrijven, een adres op te zoeken, postzegels te kleven en naar de dichtstbijzijnde rode bus te wandelen? Met mijn postkaartenproject wil ik precies dat: aandacht voor elkaar, en onze mentale gezondheid.

Nadat ik tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 kaarten naar vrienden, kennissen en onbekenden had gestuurd, vatte ik het plan op om zelf postkaarten te gaan maken. Het is een manier om stil te staan bij wat soms moeilijk is, maar ook om te beseffen dat we niet alleen zijn. Of soms weten we niet wat zeggen als een vriendin, collega,… iets moeilijk doormaakt. Dan kan een krachtige postkaart helpen om ‘de juiste woorden’ te vervangen.

3 getalenteerde illustratoren, 1 goed doel

Ik schakelde 3 illustratoren in die elk op 2 kaarten gevoelens in beeld brengen. Flore Deman, Sassafras De Bruyn en Jacques & Lise maakten tekeningen die net iets anders zijn dan het gebruikelijke postkaartontwerp. Het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerken geworden.

Met het kopen van één van de prachtige kaarten, steun je meteen ook een initiatief rond mentale gezondheid. Bij deze reeks is dat Eleonoor vzw. Eleonoor is er voor gezinnen die worden geconfronteerd met een stilgeboorte, het overlijden van hun baby of hun (heel jong) kind. Een vrijwilliger kookt een week lang met veel liefde voor het gezin en komt iedere dag langs.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo