Ja hoor! We staan zeker ook open voor mensen die geen pre-starter traject bij ons gevolgd hebben. Indien je dus zelfstandig bent in hoofd- of bijberoep, kan je je hier vrij op inschrijven.

Klopt! JOO 1 was een traject waarin we, onder de lead van SAAMO, samen jongeren begeleidden naar een onderneming. Dit JOO 2.0- traject is een vervolg hierop, waarin Starterslabo de kar trekt met een nieuw, fris programma!

Nee hoor! Tijdens het traject kan de jongere in een veilig kader experimenteren met het ondernemerschap onder het btw-nummer van Starterslabo. Wat na het traject? Dan is er helemaal geen verwachting of verplichting om op te starten in hoofd- of bijberoep. Dit traject dient enkel om jongeren te doen proeven van wat ondernemerschap is. Niet om hen van A tot Z te begeleiden bij de opstart van hun eigen zaak. Hebben ze de smaak te pakken en willen ze écht opstarten in hoofd- of bijberoep? Dan kunnen ze uiteraard ook nadien nog bij ons terecht in onze andere trajecten.

We hebben meertalige coaches binnen Starterslabo die het traject aanpassen op maat van de jongere. Dus ook niet-Nederlandstalige jongeren kunnen bij ons terecht in het JOO-traject!

We gaan ‘en route’ met de jongeren:

  • juni 2024 – oktober 2024
  • september 2024 – januari 2025
  • januari 2025 – mei 2025
  • augustus 2025 – december 2025

We mikken op de launch van de Upstart-pilootgroep in september 2024. De mensen die als eerste zich aanmelden op de wachtlijst, krijgen hier gratis toegang toe. Wil je hier graag bij zijn? Meld je dan zeker nu al aan!

Voor korte vragen kan je steeds een oproep doen naar de community via onze Upstart nieuwsbrief. Toch een langer gesprek nodig met een coach? Dan kan je aan een tarief van 80 euro/uur, excl. BTW een aanvullend coachinggesprek aanvragen bij één van onze 24 Starterslabo coaches naar keuze. Graag een coaching zonder dat je lid bent van deze Upstart community? Ook dat kan, maar hiervoor betaal je dan 110 euro/uur excl. BTW.

Je betaalt 150 euro, excl. BTW voor 1 jaar toegang tot deze community. Hierin zit een onbeperkt aantal updates/vragen die je kan stellen via onze Upstart nieuwsbrief, het delen van je verhaal op onze social media/website, toegang tot interprovinciale co-labs én 4 digitale alumni events vervat.

Starterslabo en Jumpstarters staan samen voor een sterke sociale economie waarbij kwetsbare groepen op een duurzame manier gestimuleerd worden om de stap naar zelfstandigheid te zetten. We doen dit met aandacht en respect voor je achtergrond als anderstalige kandidaat-ondernemer en stimuleren, adviseren en begeleiden je in een traject op maat.

Begeleiding verloopt in het Nederlands, maar we zijn taalhoffelijk waar we kunnen.
Afhankelijk van de provincie is ook ondersteuning mogelijk in andere talen. Vraag dit na bij je provincie.

Voor meer info, bekijk de site: www.jumpstarters.be

  • Vragen over Start! in West-Vlaanderen? Mail naar: wvl@starterslabo.be
  • Vragen over Start! in Oost-Vlaanderen? Mail naar: ovl@starterslabo.be
  • Vragen over Start! in Antwerpen? Mail naar: antw@starterslabo.be
  • Vragen over Start! in Limburg en Vlaams-Brabant? Mail naar: lim@starterslabo.be

Ja. Alle workshops bouwen op naar een haalbaarheidsstudie. Individuele workshops kunnen niet apart gevolgd worden.

Er zijn regelmatig trajecten in Gent, Antwerpen, Kortrijk, Genk en Heverlee (Leuven). Je kiest zelf waar je deelneemt. Check de agenda voor meer info.

Voor de volledige Start! opleiding betaal je €210 (incl BTW) in plaats van €1725 (incl BTW), dankzij de steun van VLAIO.

Er zijn regelmatig OC²-trajecten in de verschillende provincies. Je kiest zelf waar je deelneemt. Check de agenda voor meer info.

Je bijdrage voor OC² is 250 euro inclusief btw.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo