Starten als zelfstandige, is het een haalbare kaart?

Je ontdekt het in Start! Laat je adviseren, inspireren en uitdagen tijdens dit interactieve traject. En wandel buiten met een goed doordacht ondernemingsplan en realistisch haalbaarheidsadvies.

quote
Kattoo Hillewaere
(Kattoo webdesign en fotografie)

In 3 stappen van ondernemersdroom naar starten als zelfstandige

 

ONDERNEMINGSPLAN

 

Je hebt ondernemingsplannen en ondernemingsplannen. De goed doordachte en realistische zijn die waar je iets aan hebt. En precies zo’n plan bouw je in Start! tijdens 4 collectieve workshops.

 

 • Workshop 1 : Projectvoorstelling
  Wat wil je eigenlijk in de wereld zetten?
 • Workshop 2 : Omgevingsanalyse
  Hoe ziet je markt eruit?
 • Workshop 3 : Commercieel- en organisatieplan
  Hoe commercialiseer je je idee? En hoe ga je je bedrijf praktisch organiseren?
 • Workshop 4 : Financieel plan
  Brengt je idee voldoende op?

Toets aan de markt

 

Is je product of dienst wel zo duidelijk als je denkt? En lopen mensen er net zo warm voor als jij? Je neemt de proef op de som tijdens workshop 5.

Je stelt je product of dienst voor aan potentiële klanten en krijgt onmiddellijk hun mening voorgeschoteld. Misschien ongezouten, maar altijd constructief.

HAALBAARHEIDSADVIES

 

Het moment van de waarheid. Je krijg realistisch advies over hoe haalbaar je ondernemersdroom is. Je startersadviseur houdt hiervoor rekening met:

 • Je ondernemingsplan
 • De financiële haalbaarheid
 • De reacties van potentiële klanten
 • Je persoonlijke situatie: wat is belangrijk in je leven?

Klaar voor een vliegende start!?

Heb je een financieringsbehoefte?

Start! in een notendop

Is het iets voor jou?
Je wil starten als zelfstandige en hebt een concreet idee dat je liefst vandaag nog realiseert. Maar brengt het genoeg op en kan je ervan leven? Dat zijn de brandende vragen waarop je het antwoord wil weten.

Hoeveel kost het?
Je bijdrage is 150 euro in plaats van 1100 euro. En dat dankzij de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Hoe lang sta je in de Start!blokken?
2 maanden.

Wat mag je verwachten?
Gedreven startersadviseurs informeren, stimuleren en stretchen je. Zo bouw je in het traject aan je ondernemingsplan én je ondernemersvaardigheden.

Andere starters in de groep inspireren en motiveren je. Gedeeld enthousiasme werkt aanstekelijk, een gedeelde vraag verhelderend. En door de contacten die je legt in de groep, breidt je meteen ook je netwerk uit.

Zowel de commerciële, financiële als organisatorische kant van je onderneming komen aan bod. Je stapt dus buiten met een goed doordacht ondernemingsplan en realistisch haalbaarheidsadvies over starten als zelfstandige.

Veelgestelde vragen

Ja. Start! is toegankelijk voor elk sociaal statuut: werknemer, werkzoekend, gepensioneerd…

Je bijdrage voor Start! is maar 150 euro in plaats van 1100 euro. Je bespaart dus heel wat dankzij de steun van ESF. Heb je een budget van Maak Werk Van Je Zaak ( Syntra )? Dit kan je inzetten voor Start!

Er zijn regelmatig trajecten in Gent, Antwerpen, Kortrijk, Genk en Heverlee (Leuven). Je kiest zelf waar je deelneemt. Check de agenda voor meer info.

Neen. Je volgt altijd het hele Start!-traject en maakt je financieel plan tijdens de collectieve workshops. Bekijk het daarna gerust eens individueel met je ondernemerscoach. Je gebruikt je financieel plan onder andere om een krediet aan te vragen, neer te leggen bij de notaris als je een vennootschap opricht…

 • Vragen over Start! in Oost- en West-Vlaanderen? Mail ze naar coördinator Ben:
  ben@starterslabo.be
 • Vragen over Start! in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant? Mail ze naar coördinator Hans: hans.vanwonterghem@starterslabo.be

Alle Faq's

Ontdek onze starters die dit traject volgden

Blijf op de hoogte

Starterslabo