Antwerpse jongeren helpen
met hun ondernemingsdroom?

SAMEN GAAN WE met hen OP PAD IN HET GLOEDNIEUWE JOO-TRAJECT!

joo in een notendop…

 • Een gratis traject van 5 maanden waarin Antwerpse jongeren tussen 18 en 28 jaar proeven van het ondernemerschap.
  “Een eigen zaak… kan dit misschien iets zijn voor mij?”
 • Geen theoretische blabla. Ze starten écht met ondernemen, onder het btw-nr van Starterslabo.
  “Oh leuk dat je het onmiddellijk kan uittesten zonder risico!”
 • Flexibel én op maat. Nog geen scherp ondernemersidee, maar wél een interesse hierin? Ook dat kan!
  “Ik wil graag meehelpen met iemand die wél al een idee heeft.”

Samen gaan we ‘en route’!

waaruit bestaat het traject?

 

 

LET’S GO OUT THERE

Ondernemerschap? Dat leer je in JOO niet in een klaslokaal! Samen met de jongeren trekken we er op uit tijdens ‘doe-workshops’. We vergelijken prijslijsten in horeca-zaken, zoeken naar goede/slechte voorbeelden van marketing in het straatbeeld, bezoeken samen een ondernemersloket, bevragen handelaars, … Wat vinden ze makkelijk/moeilijker aan het ondernemerschap? Welke producten verkopen ze meer/minder? Hoe maken ze zich kenbaar bij hun klanten? Wat zijn dingen die ze vooraf niet hadden zien aankomen? Met een nieuwsgierige mindset komen ze zo snel al een pak méér te weten over hoe ondernemerschap in de praktijk werkt!

EEN-op-EEN begeleiding

Naast de groepsmomenten, gaan er ook individuele gesprekken door met hun ondernemerscoach. Wat is een idee die je eens zou kunnen uittesten in de praktijk? Wat maakt dat je hier zo enthousiast van wordt? Wat is nog vaag en hoe kan je het al een tikkeltje concreter maken? Hoe zou dit soort van leven eruit zien in een ideale wereld?
Let’s dream big & act small!

VEILIG, LEGAAL KADER

We bieden hen (vrijblijvend) de mogelijkheid om écht te ondernemen, binnen een veilig, legaal kader. De jongeren worden aanzien als stagiairs binnen Starterslabo en kunnen op die manier ook gebruik maken van ons ondernemingsnummer. Zo kunnen ze risicoloos én onder begeleiding hun eerste stappen zetten als zelfstandige.

Ben of spreek je met een Antwerpse jongere die nieuwsgierig is naar ondernemerschap, maar… niet goed weet waar te beginnen?

Dan is het JOO-traject mogelijks iets voor hem of haar!

 • Antwerps?
 • Tussen de 18 – 28 jaar?
 • Interesse in ondernemerschap? (Van een vage droom tot een concreet idee)
 • Ervaart momenteel een extra afstand tot ondernemerschap?

 

STUUR ONS SNEL EEN MAILTJE!

 

 

Toch liever even bellen om verder te overleggen? Ook dat kan op het nummer: 0471/52.11.67. Fréderique helpt je met veel plezier verder! Of mail naar: JOO@starterslabo.be

 

Nog wat vragen? Misschien vind je het antwoord wel hier!

We gaan ‘en route’ met de jongeren:

 • juni 2024 – oktober 2024
 • september 2024 – januari 2025
 • januari 2025 – mei 2025
 • augustus 2025 – december 2025

We hebben meertalige coaches binnen Starterslabo die het traject aanpassen op maat van de jongere. Dus ook niet-Nederlandstalige jongeren kunnen bij ons terecht in het JOO-traject!

Nee hoor! Tijdens het traject kan de jongere in een veilig kader experimenteren met het ondernemerschap onder het btw-nummer van Starterslabo. Wat na het traject? Dan is er helemaal geen verwachting of verplichting om op te starten in hoofd- of bijberoep. Dit traject dient enkel om jongeren te doen proeven van wat ondernemerschap is. Niet om hen van A tot Z te begeleiden bij de opstart van hun eigen zaak. Hebben ze de smaak te pakken en willen ze écht opstarten in hoofd- of bijberoep? Dan kunnen ze uiteraard ook nadien nog bij ons terecht in onze andere trajecten.

Klopt! JOO 1 was een traject waarin we, onder de lead van SAAMO, samen jongeren begeleidden naar een onderneming. Dit JOO 2.0- traject is een vervolg hierop, waarin Starterslabo de kar trekt met een nieuw, fris programma!

Alle Faq's

 

Dit traject is in samenwerking met
Stad Antwerpen

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo