Barbara Van Ransbeeck

Barbara Van Ransbeeck
Schrijfster, illustratrice en ambassadrice van de zelfliefde

Schrijfster

Ik schrijf columns en pretpoëzie, maar mijn grootste passie is het kortverhaal. Even piepen in iemands leven, proeven van hun brein, hun gedrag en emoties observeren en dan weer weg. Heerlijk! Hoe kleiner het verhaal, hoe groter de impact soms. De combinatie van kortverhalen met magisch realisme is voor mij het summum. Alles kan en mag in mijn verhalen. Een vrouw die een relatie heeft met een hoofd, sure! Dansende wolken kopen op de zwarte markt om je man op te vrolijken? Tuurlijk! Ik zie mijn personages graag, met al hun fouten en rariteiten. Ze mogen alles doen wat ze willen, ik schrijf het allemaal neer. Ze mogen zichzelf zijn.

Illustratrice

Ik doe illustratie-opdrachten voor particulieren, magazines, boss ladies en bedrijven. Mijn hart gaat sneller kloppen van illustraties over emoties, mensen, lijfelijkheid, mentale gezondheid, maatschappelijke verwachtingen doorbreken, relaties … oh ja, lekker de diepgang in.

Daarnaast ben ik lichtjes verslaafd aan structuur brengen in een kluwen van informatie en die helder en to the point naar papier vertalen. Dus infographics en comics zijn eveneens mijn ding.

Zelfliefde

Ik heb lange tijd geworsteld met mijn gevoeligheid en een laag zelfbeeld. Nu ik mezelf eindelijk meer en meer aanvaard zoals ik ben, wil ik mijn gevoeligheid als sterkte gebruiken in mijn leven en bedrijf. Door mijn binnenwereld kwetsbaar en authentiek te tonen aan de wereld, wil ik anderen (en dan vooral vrouwen) geruststellen dat het oké is om anders, weird of soms excentriek te zijn. Ik zie mezelf dus een beetje als een ambassadrice van de zelfliefde.

Check zeker www.barbaravanransbeeck.com voor meer info!

Woord en beeld gaan voor mij hand in hand. Ik zie ze allebei even graag!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo