Koen Callaerts

about crm
Training, coaching & consultancy m.b.t. relatiebeheer en CRM

Relatiebeheer:
Ik help je om van klanten trouwe, gelukkige relaties te maken die op hun beurt bijdragen aan jouw succesverhaal. Door verstandig relatiebeheer maak je van je klanten en relaties, ambassadeurs, .

Stel je voor dat je klanten (voor non-profit: leden) enthousiast over je zijn. Ze vertrouwen je en horen graag van je. Ze stellen je met plezier voor aan hun relaties! En waarom? Natuurlijk doen je producten/diensten wat ze beloven en gebruik je CRM. Maar jij doet net dat tikkeltje meer. Je klanten voelen zich gewaardeerd, ze krijgen persoonlijke, oprechte aandacht. Je doet aan relatiebeheer, en dat maakt het verschil.

Door relatiebeheer verrijk je je marketing. Je leert je doelgroep echt kennen en ontdekt daardoor kansen bij bestaande / nieuwe klanten. Bovendien maak je van je klanten ambassadeurs die zelf leads aanbrengen. Relatiebeheer is dus een hoeksteen van je marketing!

Ook je sales krijgt een boost door relatiebeheer. Je verkoop moet geen koude prospectie doen. Jij weet immers wie je ideale klant is, waarvoor hij gevoelig is en hoe je hem kan vinden. Je verkopers stappen gericht naar leads die aan het juiste profiel beantwoorden. Die voelen zich meteen begrepen en worden sneller klant.

In veel organisaties gaat het er helaas anders aan toe. Klanten komen en gaan. Nieuwe klanten werven loopt moeizaam. Omdat de organisatie focust op de verkeerde klanten, op koude prospectie of op het product. Bestaande klanten blijven in de kou. Ze voelen zich een nummer. Ze gaan shoppen of worden verleid door een concurrent.

Zen met CRM:
Relatiebeheer maakt van je klanten relaties en ambassadeurs. CRM is daarbij een goed begin, maar de visie erachter is belangrijker. Ik kan je helpen om het volledige plaatje in kaart te brengen en begeleid de verdere concrete invulling. Daarvoor bouw ik op 20 jaar ervaring in marketing- en salesprojecten met relatiebeheer.

CRM is immers vooral ook: weten wat je waar en wanneer voor, door en met wie, doet of gedaan hebt, hoe, waarom en waartoe! Voor meer rust in het hoofd!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo