Liza Pinson

Liza Pinson
Opvoedingscoach Aware Parenting Instructor Gezonde hechting Zelfsturing Verbindende communicatie Democratische discipline Verbindend spel Ontladen van stress en spanningen

Ik ben zelfstandig opvoedingscoach, met een achtergrond in psychologie. Ik bied sessies aan in mijn praktijk in Gent, alsook via Skype. Ik bied Messenger support aan, en ben volop bezig met het ontwikkelen van enkele online trajecten alsook groepsprocessen.

Je kan bij mij terecht met vragen rond de opvoeding van kinderen van alle leeftijden. Ik verstrek informatie over de ontwikkeling en behoeften van kinderen. Je kan ook bij mij terecht voor coaching rond het ontwikkelen en herstellen van een gezonde hechting, een gevoel van verbinding in het gezin, verbindende communicatie, tools rond verbindend en therapeutisch spel, en hoe je kinderen kan ondersteunen met het ontladen van stress en spanningen. Je kan ook bij mij terecht met themas uit je eigen kindertijd die nu naar boven komen tijdens het ouderschap. Wat we zelf verwerken geven we niet aan onze kinderen door.

Heb je ook het gevoel dat straffen en belonen niet werkt? Weet je nog welk effect het op jou had toen je als kind werd gestraft of beloond? Was je dan meer of minder geneigd om het “gewenste gedrag van je ouders” te vertonen vanuit jezelf? Of werd je eerder afhankelijk van een bevestiging of werd je eerder angstig en verward? of apathisch? voelde je verbonden met je ouders? Er is een andere manier van opvoeden, waarin een gezonde hechting, democratische discipline en een gezonde stress regulatie centraal staan. Een opvoeding waar we niet op gedragsniveau gaan corrigeren, maar waar we gaan afstemmen op behoefteniveau. Ik ben Aware Parenting Instructor gecertificeerd door Aletha Solter. Verder werk ik ook nog met het gedachtengoed van onder andere Marshaal Rosenberg en Peter Levine.

 

Opvoeden vanuit verbinding komt niet als vanzelf. Wat wel als vanzelf komt is opvoeden zoals we zelf zijn opgevoed.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo