Stijn De Neve

Kind in Vertrouwen - Orvita
Kind in Vertrouwen - Orvita — Workshops verbindend omgaan met kinderen - ouderbegeleiding - spelcounseling - kampen

Ondersteunen van ouders, opvoeders en kinderen om meer harmonie, rust en verbinding te ervaren. Zodat ouders/opvoeders en kinderen zichzelf kunnen zijn, ze dichter bij elkaar komen en zodat win-win oplossingen ontstaan. Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven.

Kind in Vertrouwen – www.kindinvertrouwen.be
* Workshops met verbinding en vertrouwen omgaan met kinderen gebruik makend van geweldloze/verbindende communicatie.
* Spelcounseling/speltherapie: begeleiding van kinderen met sociaal-emotionele problemen met behulp van spel.
* Ouderbegeleiding: Ouders ondersteunen om zichzelf, de relatie met hun kinderen en hun opvoedingscapaciteiten te verstevigen met behulp van verbindende communicatie.

Orvita – kampen – www.orvita.be
Kampen waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn.
Op basis van zelfsturing en verbindende communicatie.
We starten de dag met een kring waar de kinderen de ruimte krijgen om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, voetballen, een spelletje, bosspel of toneel spelen, kampen bouwen, een heuse fantasiewereld creëren, een verhaal schrijven, samen koken,… Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.
De begeleiders zijn getraind in verbindende communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo