Usha Charlot Henning

Inside Nature
Natuurcoaching, Loopbaanbegeleiding, Teamcoaching, Teambuilding en unieke Natuurreizen naar de woestijn van Egypte

The goal of life is to make your heartbeat match the beat of the universe, to match your nature with Nature
Joseph Campbell

We hebben drukke levens, we leven in een maatschappij waar veel moet en we vragen ook veel van onszelf. Je wilt een liefdevolle partner zijn, een goede ouder, een loyale werknemer en succesvolle ondernemer! Je bent zo druk bezig dat je de verbinding met jezelf en de natuur om je heen helemaal kwijt raakt. We zijn zo gewend geraakt aan grote hoeveelheden stress, dat het normaal lijkt. Maar aanhoudende stress heeft een enorme impact op onze gezondheid, mentaal, emotioneel en fysiek. Burn out is hier maar een klein voorbeeld van. Daarom is het belangrijk om soms eens even stil te staan en jezelf te vragen: Wil ik dit wel? En kan het ook anders?
Ik help je graag verder om weer verbinding te maken met jezelf en gezond en evenwichtig in het leven te staan.

Ik ben Usha Charlot Henning, (natuur)coach. Ik help mensen in allerlei fases van hun leven om weer balans te vinden. Dat kan persoonlijke ontwikkeling zijn, loopbaanbegeleiding of teamcoaching. In al die trajecten staat voor mij de natuur centraal. Omdat het ritme van de natuur ons kan helpen om weer verbinding te maken met onze eigen innerlijke natuur.
Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut en heb veel ervaring in het coachen van mensen. Ik heb een holistische kijk op de wereld en geloof in de eigen kracht van mensen als stap naar genezing voor psychisch-sociale klachten, loopbaan en levensvragen. Vrijheid, creativiteit, verbinding en authenticiteit zijn woorden die bij mij passen en die weerspiegelen in mijn werk.

Natuurcoaching
Als we het ritme van de natuur niet meer kennen, raken we ook het ritme met onze eigen natuur kwijt. We hebben de natuur als het ware buiten onszelf gezet. Maar de mens ís natuur. Met alle natuurlijke processen en fases die daarin voorbij komen. Fases van groei, fases van rust, nieuw leven, loslaten en sterven. Ik vertrouw daarom ook op de eigen natuurlijke groei.
Als coach gebruik ik elementen uit de natuur, een boom, blad, dier, rots of steen, als symbool om dilemma’s en gevoelens zichtbaar te maken. Die natuurlijke elementen helpen om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en zo tot inzichten te komen. Ik betrek de natuur dus echt in de coaching.
Behalve van alles wat de natuur ons biedt, maak ik ook gebruik van systeemopstellingen, visualisaties en creatieve werkvormen.

Natuurreizen: Leef als de bedoeïen in de woestijn!
Wil je echt ervaren hoe de puurheid van de natuur je als vanzelf helemaal terug brengt bij jezelf? Ga dan mee naar de woestijn van Egypte.
Je slaapt onder de sterren, kookt op kampvuur, ervaart de enorme uitgestrektheid van de prachtige natuur, de intense stilte en de liefdevolle gastvrijheid van de lokale bevolking. Je komt helemaal in het ritme van het bedoeïenen leven. Daar is geen plaats voor moeten en stress. Daar ben je tevreden in het zijn in het moment.

De reis op zich is een belevenis. Maar voor wie wil, is individuele coaching of teambuilding op maat tijdens de reis mogelijk.
Zelf heb ik jarenlang in Egypte in de woestijn geleefd. Ik spreek redelijk Arabisch en heb veel ervaring en kennis van de lokale gewoonten en gebruiken. In tegenstelling tot de vele massale pakketreizen brengt deze originele reis een intense versmelting met Egypte, de mensen en de natuur.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten in de natuur van België of in de woestijn van Egypte!

Step into your true Nature

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo