Start je eigen zaak met een Impulskrediet

Voor ondernemers valt het niet altijd mee om aan een krediet voor een eigen zaak te komen of om een bestaande zaak of onderneming verder uit te bouwen.

Micro-ondernemers hebben moeilijk toegang tot bankfinanciering om diverse redenen: je bent te jong of vijftigplusser, je staat op een lijst bij de nationale bank (op de zwarte lijst), je wil starten in bijberoep, je ontvangt een werkloosheidsuitkering of uitkering als gevolg van ziekte, je hebt ooit een faillissement gehad, of je wil ondernemen in een zogenaamd ‘moeilijke’ sector. Vaak gaat het om micro-ondernemers die onvoldoende of geen eigen inbreng hebben of niets in pand kunnen geven.

Dit hoeven echter geen drempels te zijn om te ondernemen, evenmin om bij Impulskrediet in aanmerking te komen voor een krediet voor je zaak. Met een degelijk onderbouwd financieel en ondernemingsplan en een ondernemende instelling krijg je de kans om een microkrediet aan te vragen.

Als werkzoekende je eigen zaak starten, met begeleiding én een Impulskrediet op zak.

Specifiek voor werkzoekenden met een ambitie om met een eigen zaak te starten zijn er ook heel wat mogelijkheden:

 • Bij Starterslabo hebben we verschillende trajecten voor ondernemers waarbij je je ondernemersplannen opbouwt en de haalbaarheid ervan inschat. Je kan je ondernemingsplan bij ons uittesten binnen de activiteitencoöperatie. Nadat je een traject hebt doorlopen, en een positief haalbaarheidsadvies hebt gekregen, is de kans op het krijgen van een Impulskrediet groter. Je hoeft zelfs nog geen eigen ondernemingsnummer te hebben.
 • Als starter kan je ook al een aanvraag voor een Impulskrediet doen, als je nog geen ondernemingsnummer hebt.
 • Je kan een Impulskrediet ook combineren met een startlening bij PMV/z.
 • Mocht je eraan denken om te starten via de maatregel “Springplank naar zelfstandige” kan je combineren met een Impulskrediet.

 

Hoe vraag je een Impulskrediet aan?

Je vraagt je Impulskrediet aan via de website van Impulskrediet. Wanneer je aanvraag in aanmerking komt, word je dossier verder opgebouwd op basis van een persoonlijk gesprek. Een kredietcomité beslist op basis van alle informatie, of de lening al dan niet kan worden toegekend. Hiervoor wordt gekeken naar de financiële haalbaarheid van de plannen, hoe goed de ondernemingsplannen zijn uitgewerkt,  en uiteraard ook naar de ondernemer achter de plannen. Als Impulskrediet in jou gelooft als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een lening en kan je van start.

Na toekenning van je krediet kan je bovendien beroep doen op 2 jaar gratis begeleiding door coaches met professionele ervaring. De coach geeft concrete tips over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren en staat je bij op verschillende domeinen.

Vraag in vier eenvoudige stappen een Impulskrediet vrijblijvend aan via: https://impulskrediet.be/microkrediet-aanvragen/.

Goed om weten

 • Impulskrediet is in principe een krediet zonder persoonlijke borg. Dat betekent dat je geen borg gevraagd wordt van een derde zoals een kennis of familielid, tenzij hij/zij zelf betrokken is of een financieel voordeel geniet naar aanleiding van jouw onderneming.
 • Het maximumbedrag dat je kunt aanvragen bij Impulskrediet is 20.000 euro.
 • De looptijd van een Impulskrediet bedraagt maximum 5 jaar.
 • Je hebt de eerste 3 maanden een aflossingsvrije periode en betaalt dan enkel intresten.
 • Via de kredietsimulator van Impulskrediet kun je alvast berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 • Naast de aflossing van kapitaal betaal je momenteel een intrest van 7% en éénmalig een solidariteitspremie van 5% op het kredietbedrag.

 

Over Impulskrediet 

Impulskrediet, een initiatief van Hefboom in samenwerking met Vlaanderen.
Impulskrediet werd door Hefboom in 2012 opgericht. Hefboom geeft via Impulskrediet kansen aan micro-ondernemers die moeilijk aan financiering geraken bij reguliere banken. Hefboom doet dat in nauwe samenwerking met heel wat partners zoals Starterslabo. Daarnaast geniet de Impulskredietwerking ook de steun van de Vlaamse overheid via het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

Gastblogger : Piet Callens, Verantwoordelijke Hefboom Financiering

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo