Anja Van Damme

L'équilibre
Shiatsumassages / mindfulness / onthaasting / meditatie Live coaching / Stress- & Burn-out coaching / stads- & natuurcoaching /ACT Doelgroepen: particulieren, bedrijven, ...

Mijn verhaal
In het magische decor van de Marokkaanse Sahara, kreeg ik mijn allereerste shiatsu-behandeling. Dit na een wandeltocht van meer dan 100 kilometer door de woestijn, verspreid over een aantal dagen. Naar het einde van de tocht toe, kreeg ik last van mijn voeten. ’s Avonds kon ik dankzij een deskundige reisgenote genieten van een heerlijke shiatsumassage. Het deed zo’n deugd!

Het eerste contact met shiatsu, was het startsein van een hele ontdekkingsreis doorheen de holistische en Oosterse geneeskunde. Na deze eerste bijzondere ervaring, zocht en vond ik een shiatsu-practitioner in de buurt van mijn woonplaats. Na enkele behandelingen, wou ik zelf shiatsu leren geven.

Shiatsu ervaren en bestuderen zorgde voor een ommezwaai op mijn levenspad. Het bracht me terug naar mijn eigen innerlijke, borrelende bron. Sindsdien is Shiatsu niet meer weg te denken uit mijn leven. In 2018 studeerde ik af als gedreven shiatsu-practitioner.

Eén van mijn ambities was om les te geven. Sinds 2019 geef ik met plezier les als docente shiatsu in de Schoonheidsschool.

Als shiatsu-practitioner wil ik met mijn voeten op de grond blijven staan. Ik wil graag verbinding blijven maken met de Westerse filosofie en de klassieke geneeskunde. Op die manier kan shiatsu en coaching aanvullend zijn. Hiervoor werk ik samen met een huisartsenpraktijk.

Om dit nog meer body te geven, volgde ik de opleiding life coach en stress- en burn-out coach.

Wat doet een life coach ?

Na een eerste intakegesprek, waarin de basis wordt gelegd voor een vertrouwensrelatie, verruimen we onze blik en gaan we op zoek naar onderliggende inzichten.

Als coach help ik jou bij het ontwikkelen van een ‘helicopterview’ over je persoonlijke situatie door middel van relevante vragen en met behulp van verschillende coachingtechnieken. Hierbij worden de verschillende levensdomeinen respectvol onder de loep genomen. De coaching is doel- en resultaatgericht. Ik werk hierbij op maat van elke coachee.

Hoe werkt een Stress- & Burn-Outcoach ?

We werken met de gestructureerde en evidence-based coachingaanpak waarvan een achtstappenplan de rode draad vormt.

Het vraagt een actieve houding van jou als coachee, want jij bepaalt het onderwerp, het doel en het ritme van de coaching. Zo word je gestimuleerd om je eigen antwoorden te vinden en je uw eigen beslissingen te nemen.

Ik ben lid van de community Burn-Out.Vlaanderen vzw. In samenwerking met deze vzw, bied ik regelmatig BOs-uitjes aan, in de Noorderkempen. Dit zijn geleide en begeleide natuurwandelingen met lotgenoten.

Als erkend stress- & burn-outcoach ben ik aangesloten bij de VESB en neem ik regelmatig deel aan de intervisies met andere stress- & burn-outcoaches uit regio Antwerpen, Noorderkempen en Breda. Als erkend shiatsu-practitioner ben ik aangesloten bij de BSF (Belgische Shiatsu Federatie).

Ik heb ‘aan den lijve ondervonden’ aan hoe belangrijk het is om regelmatig te ontspannen na inspanning. Ik leerde het te integreren in mijn dagelijks leven. Dit wil ik graag uitdragen en implementeren bij zo veel mogelijk organisaties. Daarom bied ik workshops onthaasting aan bedrijven, scholen, non-profitorganisaties en zorginstellingen.

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een traditionele en praktijkgerichte vorm van lichaamswerk op basis van meridianen of energiebanen. In het Japans betekent shiatsu “vingerdruk”, maar als ervaren beoefenaar gebruik ik ook aanraking, aangename druk, fascia-technieken en zachte manipulaties om de energie van het lichaam in evenwicht te brengen of te houden.

Shiatsu bevordert het zelfhelende aspect van het lichaam. Het heeft effect op de hele persoon. Het werkt in op het fysieke lichaam, maar ook op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn.

Het is een diep ontspannende ervaring. Regelmatige behandelingen kunnen stress en ziekte verlichten en je gezondheid en je welzijn in balans houden.

Het is een complementaire vorm van geneeskunde.

Waarbij helpt shiatsu massage?

– Stress-gerelateerde klachten
– ADHD
– Hoofdpijn en migraine
– Slapeloosheid
– Rug-, nek- en schouderklachten
– Spijsverteringsklachten
– Menstruatieklachten
– (faal)angst en emotionele klachten
– …

Na een loopbaan als enthousiaste maatschappelijk werker in verschillende sectoren, onderging ik een diepgewortelde transformatie. Dit alles resulteerde in mijn eigen zaak L’équilibre.

L’équilibre ?

Op mijn weg doorheen deze nieuwe en totaal onbekende wereld, ontmoet(te) ik heel wat gelijkgestemde zielen. Dat vertaalt zich voor mij in het deeltje equi. Heel wat mensen uit mijn huidige vriendenkring, ontmoette ik dankzij verschillende woestijnreizen onder deskundige begeleiding van Desert and Soul.

De Oosterse traditie omschrijft de wereld als manifestaties van energie. Alle dingen worden beschouwd als uitingen van vitale universele kracht. Dit wordt ‘Ki’ genoemd door de Japanners, ‘Chi’ of ‘Qi’ in China. Er bestaat geen Nederlandse vertaling voor. Het toeval wil dat het gedeelte ‘qui’ ook als ki wordt uitgesproken.

Libre staat voor vrijheid. Voor mij betekent de kans krijgen om mijn eigen zaak te mogen uitbaten, enorme vrijheid. Deze nieuwe wending in mijn leven biedt me de ruimte om voortdurend op ontdekkingsreis te gaan doorheen het boeiende landschap aan mogelijkheden als ondernemer.

Keep in touch

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo