Britt Vandyck

In Balans
Met mijn massages breng ik mensen terug In Balans en dat is dus ook de naam van mijn zaak, In Balans. Shiatsu, Deeptissue, Craniosacraal, Sportmassage, Ontspannende massage, Moxa

Mijn naam is Vandyck Britt

en met mijn massages breng ik mensen terug In Balans en dat is dus ook de naam van mijn zaak, In Balans.

Na meer dan 10 jaar “conventionele carriere” in de medische sector als tandartsassistente ontdekte ik shiatsu. Ik heb dan besloten om mijn oude leven achter mij te laten en mij volop met shiatsu en craniosacraal bezig te houden. Ondertussen is dit al uitgegroeid tot meerdere massagevormen.

Mijn massagepraktijk is gelegen te Westmeerbeek. Op dit adres deel ik de ruimte samen met mijn dochter Berbel en haar pilatesstudio.

Door de jaren heen heb ik verschillende massagetechnieken bestudeerd waardoor ik je kan ondersteunen door de gepaste massage toe te passen om je te laten ontspannen of om je lichamelijk ongemak te verlichten.

Ik heb twee stokpaardjes daarvoor, namelijk shiatsu en craniosacraal. Dit zijn twee verschillende technieken met elk zijn eigen doelen.

Daarnaast kan je bij mij ook nog terecht voor deeptissue massage, sportmassages, stoelmassage, ontspannende massage, holistische massage (energetisch-rustgevend), chi nei tsang (orgaanmassage) of moxa behandelingen.

Ik leg het hieronder even uit!

 

Shiatsu

Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven op een tuffon (mat). Het is een Chinese drukpuntmassage,waarbij we werken met meridianen. Dit kan best een pittige massage genoemd worden .Shiatsu is bij uitstek een gepaste behandeling voor klanten die een onevenwicht in hun leven ervaren.  Met Shiatsu behandelingen help ik de klant om opnieuw in balans te komen.

 

Craniosacraal

Craniosacraal is een hele zachte vorm van behandeling. Ook hier wordt de behandeling over de kleding heen gegeven. Je kan de aanraking vergelijken met een 50 cent muntstuk dat op het lichaam geplaatst wordt, dat is ongeveer de druk waar we mee werken. Een craniosacrale behandeling is heel rustgevend en zorgt ervoor dat de klant terug zelf zijn helende waarde kan ontdekken.

 

Deep tissue massage

 

Deep tissue  is een massagevorm waarbij zachtere en diepere technieken elkaar afwisselen met als  doel de diepere spierlagen te bereiken en blokkades los te maken. Blokkades/verklevingen of een gebrek aan circulatie zijn meestal de aanleiding van de aanwezige pijn zoals

  • Rug- & nekklachten
  • Lage rugpijnen, met uitstraling naar de benen en knie
  • Hoofdpijn of migraine
  • Schouder- arm- & elleboogproblematiek

 

Sportmassage

Een deugddoende massage voor of na het sporten of als opwarming van de spieren of nadien als cooling down. Het doel van deze massage is de spieren van de atleet sneller te laten recupereren zodat ze steeds paraat zijn om optimaal te presteren.

Stoelmassage

Met een stoelmassage kan je  in 20 minuten de nek-, schouder- en eventuele hoofdpijnproblemen verhelpen. Een stoelmassage is ook ideaal voor zwangere vrouwen om zo toch nog van een deugddoende massage te genieten. Deze stoelmassage kan ook “inhouse” bij bedrijven worden aangeboden zodat medewerkers na een deugddoende en verkwikkende massage met plezier weer aan het werk gaan.

 

Ontspannende massage

Bij een ontspannende massage is relaxen de boodschap om als herboren de massagebank af te stappen.

Holistische massage

Deze massage wordt ook wel energetische massage genoemd. Hierbij volg ik mijn intuïtie en komen de verschillende technieken van al mijn opleidingen aan bod.

 

Chi nei tsang

Chi Nei Tsang is een klassieke methode van diepe orgaan massage die haar wortels heeft in het Taoïstische China

 

Moxa behandelingen.

Moxa therapie is een techniek waarbij het kruid Artemisia vulgaris (bijvoetkruid) tot ontbranding wordt gebracht en kan in vele gevallen toegepast worden op:

  • Rug- & nekklachten
  • Lage rugpijnen, met uitstraling naar de benen en knie
  • Psoriasis
  • Schouder- arm- & elleboogproblematiek

 

Je kan meer over In Balans ontdekken op mijn website:

https://www.blijfinbalans.be

Met een massage breng ik u terug In Balans

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo