Deborah Raemdonck

Dots Dabbles Designs
Dots Dabbles Designs geeft een nieuwe draai aan breien met moderne breipatronen, garens en toebehoren

Dots Dabbles Designs is een webshop waar u breipatronen, garens en toebehoren kan vinden voor zowel beginnende als ervaren handwerkers. Ik ontwerp elk patroon helemaal zelf en ga op  zoek naar garen van hoge kwaliteit dat er perfect bij past. Door zelf veel te breien, weet ik ook welke andere toebehoren handig zijn tijdens en na het breien, dus daarvoor kan je ook bij mij terecht. Bij mij dus geen algemene webshop, maar een gerichte aanpak gebaseerd op jarenlange brei-ervaring.

Breipatronen

Via Dots Dabbles Designs kan je digitale breipatronen aankopen die ik volledig zelf heb ontworpen. Je vindt hier vooral sokkenpatronen, maar ook andere accessoires zoals mutsen en handschoenen en zelfs truien kunnen niet ontbreken. Ik laat me hierbij graag inspireren door architectuur en geometrische motieven, maar wees ook niet verrast om een knipoog te zien naar fantastische verhalen zoals Harry Potter of Lord of the Rings. Door mijn jarenlange ervaring weet ik hoe ik makkelijke en meer complexe technieken moet afwisselen in mijn ontwerpen, waardoor ze toegankelijk zijn voor avontuurlijke beginners maar tegelijk ook uitdagend voor ervaren breiers. Alle patronen worden op voorhand ook uitgetest door een team van ervaren breiers, zodat je met een gerust gemoed met een van mijn ontwerpen aan de slag kan.

Garen

Als je een leuk patroon gevonden hebt, is het tijd om te zoeken naar garen om het tot leven te wekken. Ook hiervoor kan je gewoon bij mij terecht. Ik verkoop enkel garen waar ik zelf heel graag mee brei en waarvan ik weet dat die dus ook heel goed past bij mijn eigen ontwerpen. Ondanks de kleine selectie aan leveranciers, kan ik toch een mooi gamma van garen aanbieden dat zich in verschillende prijscategorieën bevindt: van budgetvriendelijk tot luxueus handgeverfde wol. Bij de keuze van je garen sta ik steeds paraat met persoonlijk advies en ook bij de keuze van leuke kleurcombinaties wil ik je zeker een handje helpen.
Voorts ben ik me heel bewust van het ecologische aspect van handwerken. Daarom werk ik het liefst samen met lokale Europese merken, die duidelijk communiceren over waar hun gebruikte materialen vandaan komen. Ook geef ik de voorkeur aan duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld sokkengaren met biologisch afbreekbare nylon. Het garen dat ik verkoop is dus gegarandeerd een goede match voor mijn patronen, duurzaam en van een hoge kwaliteit.

Toebehoren

Handwerken draait om meer dan enkel de patronen en de gebruikte garens. Om te beginnen heb je natuurlijk goede brei- en haaknaalden nodig en ook stekenmarkeerders komen goed van pas. Wanneer je sokken af zijn, is het belangrijk om ze in een sopje met wolwasmiddel te laten weken zodat de gebreide steken er helemaal op hun best gaan uitzien. Drogen kan gewoon plat op een handdoek, maar het is nog beter om je sokken in de juiste vorm te laten drogen. Hiermee helpen mijn zelf ontworpen en gefabriceerde sock blockers wonderwel, want ze helpen je sokken hun finale vorm te krijgen zodat ze goed passen en er ook prachtig uitzien. Wat dacht je daarnaast van enkele zelfgemaakte project tasjes om al je dingetjes in op te bergen? Dit alles en nog veel meer bied ik ook aan als toebehoren in mijn webshop.

Leren breien

Via mijn blog deel ik vooral eigen tutorials en weetjes. Ik doe dit vooral om de meer complexe technieken in mijn breipatronen te verduidelijken met foto’s en gedetailleerde instructies, zodat ook beginners er makkelijk mee aan de slag kunnen. Ik geef ook workshops waarin ik nieuwe handwerkers de basistechnieken uitleg en met hen een eerste projectje afwerk. Voor mensen met meer ervaring geef ik workshops in geavanceerdere technieken zoals jacquard of kabels breien zonder kabelnaald. Indien je geïnteresseerd bent om een workshop te volgen, kan je steeds contact met mij opnemen via e-mail.

Life is too short to wear boring socks

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo