Dorine Leenders

The Quilter Queen
The Quilter Queen blaast jullie versleten textiel opnieuw leven in, met de nodige popculture, humor en elegantie. 

Onze visie

Laten we eerlijk zijn, we zijn op vele gebieden niet goed bezig. Onze aarde, die ons al sinds haar ontstaan, zoveel gegeven heeft, lijdt serieus onder ons bestaan. Ik ben me er meer dan bewust van dat één persoon de wereld niet kan redden, maar weet ook dat heel veel kleine beetjes wél helpen. Haal die verpakking uit elkaar en steek het papier bij het papier en het plastic bij het plastic, neem kleinere porties op je bord (je kan nog altijd bijnemen), gebruik zoveel mogelijk biologisch-afbreekbare was-en poetsproducten, schakel het licht uit bij het verlaten van een ruimte… Soit, ik moet het je waarschijnlijk niet uitleggen, maar we moeten wel degelijk back to basics als we willen dat onze kinderen en kleinkinderen nog ietwat een fatsoenlijk leven willen hebben.

Hoe wil TQQ dan helpen? Door de fast fashion een serieuze stok in de wielen te steken! De fast fashion (oftewel het creëren van tussenseizoenen in de mode, voor de noobs onder ons-geen zorgen, I used to be one of them), zorgt ervoor dat de afvalberg aan teveel NIEUWE (ja hoor, je leest het goed!) kleren nog nooit zo groot geweest is als nu.

TQQ hoopt mensen te inspireren om hen bewuster te maken van nieuwe aankopen en hun ‘oud’ textiel te laten herbeleven door hier opnieuw in te investeren. Dit is uiteraard een mentaliteit die je zelf heel gemakkelijk kan veranderen, maar TQQ biedt wel graag een (duurzaam) alternatief aan.

Visible Mending

Ik hoor jullie denken…’wat heeft ze nu weer uitgevonden?’, met de nodige eyerol die daarbij hoort. Fair enough. Maar neen, visible mending is iets dat al eeuwenlang toegepast wordt door de Japanners om hun textiel op een ecologisch verantwoorde en duurzame manier te herstellen, hoewel zij dit op een meer gestructureerde manier doen door het gebruik van hele kleine steekjes die ze over en door het textiel plaatsen (de zgn. Sashiki-techniek) en zo het textiel weer aan elkaar hechten en zelfs versterken.

Gooi bij bovenstaande nog een portie popart, humor en elegantie in de vergelijking, en je krijgt als uitkomst een eindproduct van TQQ. M.a.w., ik neem jullie gaten onder de loep en ga met hen aan de slag om ze zichtbaar te herstellen.

Dus ben je zelf niet zo handig of creatief aangelegd, maar wil je toch je steentje bijdragen en jezelf of je vriendin, mama, tante, opa…verwennen met een origineel en uniek geschenk? Of heeft die favoriete, altijd goedzittende broek het eindelijk begeven? Laat de creativiteit dan aan mij over, stuur mij je geliefde textiel op, vul de vragenlijst in (Play the Game) en TQQ will take it from there.

Nieuwsgierig? Is het nog niet helemaal duidelijk? Neem snel een kijkje op: https://www.instagram.com/thequilterqueen/ of https://www.facebook.com/thequilterqueen/ (of allebei natuurlijk)!

Workshops

Wil je zelf aan de slag met je dierbaar textiel? Ideaal, kom dan zeker een workshop volgen! Als beginner kan je (zonder materiaal) terecht in de workshop ‘Embroidery for Wookies’ (Nederlands-, Frans-, Engelstalig), waarin ik je van nul af aan de basissteken in het borduren draadfijn zal uitleggen. 

Heb je al wat ervaring gegaard? Kies dan voor de iets meer geavanceerde ‘Making Holes Great Again!’, waarin we samen aan de slag gaan met het visible menden van een van jouw favoriete (versleten) kledingstukken, van ontwerp tot afwerking.

Verkoop visibly mended tweedehandskleren

Heb je zelf geen versleten kleren, maar wil je wel graag een uniek stuk aankopen? Dan kan ik voor jou (in overleg uiteraard) op zoek gaan naar een tweedehandsstuk, dat ik (eveneens in overleg) voor jou zal visible menden.

Verkoop visibly mended couture

Wil je graag investeren in duurzaamheid, en heb je eveneens een zwakte voor de sublieme schoonheid van de Haute Couture, maar mag er ook wel een hoek af? Dan is een visibly mended couturestuk helemaal iets voor jou!

Patches

Heb je versleten kleren én de handigheid (of een handige oma), die easy peasy patches kan opnaaien? Kies dan uit het assortiment aan standaardpatches die je zelf mag bevestigen.

Mondmaskers

Zolang de coronacrisis het land nog in haar ban houdt, bied ik ook mondmaskers aan, al dan niet gepersonaliseerd. Now go wash your hands!

 

"The (w)hole point, was to be original" - Freddie Mercury

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo