Dina Vierendeel

dinavierendeel.be
Een foto zegt meer dan 1000 woorden voor onszelf maar ook voor andere. Fotografie met een luisterend oor, fotografie voor zingeving. De helende kracht van een foto.

Fotografe – Begeleider in de therapeutische fotografie – Creatief therapeute

Dina is fotograaf, ervaringsdeskundige, begeleider in de therapeutische fotografie en creatief therapeut.

Als fotografe komt Dina in contact met de meest uiteenlopende levensverhalen.
Haar passie voor dit medium en een inherente drive om mensen te helpen leidde tot de beslissing om de inhoudelijk kracht van een foto terug tot de mensen te brengen. In 2017 en 2018 schoolde Dina zich tevens naast de creatieve therapie, ook  bij in Italië in de phototherapy en therapeutische fotografie.

In de begeleiding gebruikt Dina fotografie als communicatiemiddel, waar woorden tekortschieten.
Het samenwerken aan een beeld doorheen de begeleiding geeft verbinding. Daarnaast creëert het weerspiegelend vermogen van een foto de mogelijkheid om op een veilige manier te reflecteren. Daarin schuilt het therapeutische effect van de fototherapie: het maakt het onzegbare zichtbaar. Het gaat hem niet noodzakelijk om ‘mooie’ foto’s maar eerder om ECHTE foto’s. Foto’s die een emotioneel verhaal dragen, ook voor de persoon die er naar kijkt. De mensen de tool geven om met hun eigen foto-verhaal naar buiten te komen en terug een stem te geven.

Mensen laten kijken en zien!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo