Dorien Bruynseels

Dutje in de wei
Droom jij van rust, kan je intens genieten van de natuur & ben je uit op avontuur?! Alles even loslaten & gewoon even (samen) zijn... Kom dan overnachten bij 'dutje-in-de-wei'

Welkom bij “Dutje in de wei” een uniek logeerconcept… te midden van de Grote Getevalei in Linter (Vlaams-Brabant)

Hou je wel van avontuur, de natuur, rust en stilte? Dan hebben wij voor jouw de ultieme overnachtingsplek in petto!

We nemen je graag mee naar een plek zonder wifi in ruil voor loeiende koeien, fluitende vogels en een adembenemend uitzicht. Je krijgt een echte kampeerervaring mee zoals je buiten zou slapen in een tent maar toch met dat tikkeltje extra aan luxe & comfort. Bij Dutje in de wei slaap je in een oude charmante (vee)wagen die is omgebouwd naar een ‘huisje in de natuur’. Hierdoor wordt het voor jong en oud haalbaar om (samen) een unieke & authentieke overnachting te beleven.

We bieden plaats aan voor 2 volwassenen en 2 kinderen. We zijn erg blij dat we daardoor ook aan (groot)ouders de kans kunnen bieden om met hun (klein)kinderen te genieten van een bijzondere logeerpartij.
Enkele REVIEWS van onze gasten:
“Heerlijke natuur, rust en buiten onze dagdagelijkse comfortzone komen… net wat we nodig hadden! Deze authentieke plek en haar vriendelijke gastvrouw zijn een ware cadeau. We nemen alvast prachtherinneringen mee.”
“Deze setteling… Hier stappen we door de deur recht de ochtenddauw tegemoet… Hier is er geen onderscheid tussen tussen goed en slecht… zwart en wit… hier is de kleur van de natuur die heerst… Hier is elkanders warmte die telt, hier heerst de kleur van je hart…”
“Dankjewel voor een geweldige ontvangst in een geweldige setting… De schoonste boerenweide van Vlaanderen is geen gestolen naam, zowel de middagzon als de volle maan zijn adembenemend op deze velden. Tot een volgende keer…”
Het VERHAAL achter dutje in de wei:

In 2018 wist ik (Dorien) nog niet zeker dat Dutje in de wei er ooit zat aan te komen. Ik zat op dat moment in een coachopleiding en kreeg als opdracht “het leven van mijn dromen” te tekenen. Met een warm maar nog bang hartje tekende ik de veewagen van mijn ouders in het weiland rond onze boerderij & een heleboel mensen er omheen.

Nog niet zolang ervoor kwam ik een gelijkaardig logeerconcept tegen. Het bracht me terug naar mijn jeugd en de veewagen van mijn ouders… Een charmante wagen die voorheen diende voor het transport van wijn. In de winter was hij telkens buiten dienst en toverden mijn ouders hem om tot binnenspeeltuin. Met op de bodem oude tapijten en dozen vol leuk speelgoed hadden we de ultieme formule om ons uren te amuseren terwijl mijn ouders hun werk konden doen op de boerderij. Ook mijn broer en zijn vrienden waren aan hem gehecht geraakt als geïmproviseerde campeerwagen tijdens het Rock Werchter festival… Ik dacht: ‘Als ik hem nu eens kan transformeren en een stukje geschiedenis van mijzelf kan meenemen om nieuwe dromen waar te maken… zou dat niet geweldig zijn’?! Het voelde helemaal juist, maar had ik zelf het lef wel om te zeggen: ‘Ik ga dit doen’?!

Het leek heel simpel maar toch heeft het bijna 3 jaar geduurd om te zeggen ‘Ja, ik ga er gewoon voor’… Voor mij staat Dutje in de wei dan ook symbool voor het durven gaan voor je eigen dromen. Ik hoop van harte dat de plek die we hebben gecreëerd – aan onze gasten de ruimte mag geven om – even de tijd stop te zetten, te focussen op diegenen die belangrijk zijn en samen een leuke tijd te beleven (of wie weet zelfs te inspireren tot het waarmaken van eigen dromen).

Schenk jezelf het mooiste cadeau... een plek waar je jezelf (weer) kan zijn.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo