Elisabeth Arkens

HoYou
Voedingsdeskundige en Orthomoleculair therapeut volgens KPNI

Verder kijken dan jouw klacht!

Hoi, ik ben Elies.  Als orthomoleculair therapeut volgens KPNI zoek ik naar de échte oorzaken van jouw problemen rond slaap, vermoeidheid en/of stemming.  Daarna pas ik vanuit wetenschappelijk onderbouwde studies en de werking van het lichaam een integrale aanpak toe op vlak van voeding, beweging, leefstijl en/of suppletie als oplossing voor deze chronische klachten.

Waarom kiezen voor orthomoleculaire therapie?

Door afwijkende of ontoereikende voeding, beweging en/of leefstijl met onder andere een toename van stress in onze samenleving krijgt ons lichaam elke dag heel wat prikkels te verwerken.  Vele van die prikkels lokken inwendig reacties uit waardoor ons lichaam continue ‘aan’ staat.

Op termijn ontstaan er klachten en symptomen zoals vermoeidheid, ontstekingspijnen, spijsverteringsklachten, darmklachten, problemen met geheugen, stemming en/of (in)slapen, het niet kunnen afvallen.

Enkel de klachten of symptomen behandelen zal de uiteindelijke oorzaak niet wegnemen en biedt dus geen blijvende oplossing.  De uitspraak ‘Het symptoom of de klacht is nooit het échte probleem’ staat bij de orthomoleculaire visie dan ook centraal.

Een totale aanpak is nodig waarbij voor elke persoon zijn eigen ‘film’ wordt opgemaakt die het ontstaan van de klachten weergeeft en waarop een persoonlijk behandelplan kan worden toegepast.

Waarmee kan ik je helpen?

Individuele Orthomoleculaire therapie

Je kan bij mij terecht voor een individuele anamnese waarbij van ál je klachten en symptomen een tijdlijn wordt opgemaakt die het ontstaan van de klachten weergeeft.  Binnen de fysiologie van het lichaam (dit is hoe élk lichaam werkt) worden de échte oorzaken van die klachten gevonden.  Vervolgens maak ik een individueel behandelplan op met aanpassingen in voeding, beweging, leefstijl, supplementen die deze oorzaken aanpakken.  Geen symptoombehandeling dus maar een zoektocht naar échte oorzaken en dáár het probleem aanpakken.   Het is immers door de combinatie van aanpassingen in voeding, beweging, leefstijl en eventueel supplementen dat je lichaam alles krijgt om zichzelf te herstellen.

Individueel voedingsadvies

Wat is gezonde voeding volgens de orthomoleculaire visie?  Wat moet ik als mens nu eten om mijn lichaam alles te geven wat het nodig heeft?  Hoe ga ik hiermee aan de slag?
In 1 uur tijd geef ik je de basiskennis over de orthomoleculaire voeding mee: Wat mag je méér eten, wat eet je best wat minder en wat vermijd je best?  Maar vooral: WAAROM zijn sommige voedingsbronnen minder geschikt voor ons als mens. Het inzicht in deze ‘waarom’ legt de basis voor jouw succes in het anders gaan eten, je lichaam optimaal leren voeden waardoor je meer energie kan ervaren zowel in je hoofd als in je lichaam.   Je krijgt bovenop de kennis leuke extra’s om meteen zelf aan de slag te gaan.

Specifieke groep infosessies

Daarnaast bied ik in mijn praktijk specifieke groep infosessies aan om specifieke onderwerpen vanuit de orthomoleculaire wetenschap toe te lichten.

10 personen krijgen in 2 uur tijd informatie over een specifiek onderwerp vanuit de orthomoleculaire visie.  Op termijn zullen deze infosessies ook online worden aangeboden.
Wat kan je zoal verwachten?
Naast de beknopte theoretische kennis over een specifiek topic geef ik algemeen bruikbare tips op vlak van voeding, beweging en lifestyle.
Ik geef hierbij géén individueel advies maar wel algemene handvaten die je meteen kan inzetten.

Welke onderwerpen komen zoal aan bod? (de geplande sessies staan op de website)

  • Voeding vroeger en nu
  • Beweging en lifestyle vroeger en nu
  • Het belang van een gezonde darm
  • Slaap en bioritme
  • Stemming en neurotransmitters
  • Stress en zijn gevolg
  • It’s all about energy

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.  Dr. Leo Pruimboom

Verder kijken dan jouw klacht, dat is mijn missie!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo