Katrijn Van Renterghem

Umami Tuinen
Gedaan met wekelijks gazon maaien en onkruid harken. Kies voor meer biodiversiteit en een betere toekomst dankzij een ecologisch tuinontwerp van Umami Tuinen.

Met een Umami tuinontwerp krijgt jouw tuin een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het is voor mensen dichter bij de natuur willen staan.

Het is zo veel meer dan enkel een esthetisch plan. Door verschillende biotopen te ontwikkelen, maak je de tuin interessanter en geef je meer kans aan vogels, bijtjes en vlinders om een schuilplaats en voedsel te vinden. 

Je geniet er van heerlijke bessen, bloemen en andere vruchten die jou verrassen met hun rijke ‘Umami’ smaak. Door meer gelaagdheid, regenborders, infiltratiezones, opvang van regenwater, reliëf en de juiste planten, wordt jouw tuin ook beter bestand tegen een veranderend klimaat. 

De naam UMAMI vindt zijn oorsprong in het Japans. Daar betekent het letterlijk ‘heerlijk‘. Het is ook de vijfde en lang verborgen smaak naast zoet, zuur, bitter en zout. Jouw tuin wordt een heerlijke plek vol smaak en leven.

Naast tuinontwerp biedt Umami Tuinen ook tuinadvies, aanleg en ecologisch onderhoud aan. Heb je geen nood aan een volledig ontwerp maar wil je eerder omvormen naar een natuurlijke tuin, dan is dit de geschikte formule voor jou.

Geprikkeld? Aarzel niet en neem snel contact met me op want jouw tuin kan zoveel meer zijn!

Een mooie wereld begint in jouw tuin!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo