Lieve Dosogne

Dierenverliesconsulent Lieve
Rouwbegeleiding bij het verlies van je huisdier. Individuele- en groepsbegeleiding, gericht op jouw specifieke noden. Meditatie. Afronding van het rouwproces.

Een dier verliezen, door overlijden of door afstand, is een ingrijpende gebeurtenis, en in de maatschappij wordt het verdriet en de rouw hierrond niet onmiddellijk erkend. Gevoelens die niet geuit en erkend worden, steken vroeg of laat hun kop op in zowel mentale als fysieke klachten.

Dierenartsen en dierenartsassistenten hebben te maken met het inslapen van dieren, en worden hierdoor ook geraakt. Als professional sluiten ze zich vaak af voor hun eigen gevoelens. Door dit afsluiten verliezen ze het contact met zichzelf, en kunnen allerlei klachten ontstaan.

Ik geloof dat door ruimte te bieden aan alle gevoelens die met het verlies van een dier te maken hebben, mensen weer vrijer en gelukkiger kunnen leven.

Ik geloof dat gevoelens van verdriet kunnen getransformeerd worden en dat het verlies van een dier een grote betekenis kan krijgen. Dat zaken die vastzitten in je leven, daardoor in beweging kunnen worden gebracht.

Het is mijn missie om mensen, zowel baasjes als dierenartsen (en -assistenten), te helpen gevoelens hierrond te uiten, en om mensen te begeleiden in het rouwproces.

Dieren raken ons in onze ziel, bij het verlies van ons dier, wordt ook onze ziel geraakt.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo