Nathalie Gijbels

KaduuK
KaduuK tovert oude binnenbanden om tot tassen en accessoires en maakt ambachtelijke draaiwerken van reeds gekapte of zieke bomen.

KaduuK wil samen streven naar een betere leefwereld voor morgen. Producten die massaal geproduceerd worden reizen de hele wereld rond vooraleer ze bij de eindconsument terecht komen. Dit komt het klimaat natuurlijk niet ten goede. Door dat wereldwijde en massale aanbod aan goederen worden ze ook vaker vervangen, waardoor onze afvalberg steeds groter wordt. KaduuK biedt lokale, handgemaakte producten aan van gerecyclede materialen en afvalstoffen waar mensen een persoonlijke connectie mee hebben. Met andere woorden, KaduuK geeft jouw afval een tweede leven in België.

Fietsen is populairder dan ooit. Er is dan ook niets zaliger om na een drukke dag even de benen los te gooien op de fiets en even uit te waaien. Een lekke band is vervelend, maar hoort er spijtig genoeg ook bij en deze zijn niet eindeloos herstelbaar. In de Naaishop geeft KaduuK versleten binnenbanden weer een bruikbare functie door er tassen en accessoires van te maken.

Bomen zuiveren de lucht die we iedere dag nodig hebben om te ademen. Als deze bomen sterven, is het echt zonde om ze te verbranden. Op die manier gaat hun laatste gebruik op deze aarde de lucht vervuilen die zij al die jaren gezuiverd hebben. Juist daarom herdenkt, bewaart en redt KaduuK in de Draaishop de bomen door hun schoonheid te benadrukken in de vorm van ambachtelijke draaiwerken.

Ik alleen kan de wereld niet veranderen, maar ik kan een steen in het water gooien en kijken hoe de rimpels zich verspreiden. Moeder Theresa

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo