Sonja Musters

Zogezeept - zeep zonder zooi
Met Zogezeept maak ik op ambachtelijke wijze zeep met natuurlijke ingrediënten en een vleugje nostalgie: zeep zonder zooi.  Daarnaast ben ik ook loopbaancoach.

Zogezeept is ontstaan vanuit een wens om groener door het leven te gaan. Combineer dat met een baby met eczeem en voilà: de wens werd een concreet plan. Ik hou ervan om in mijn atelier in de potten te roeren, boters te smelten, calendula te laten trekken en al die goedheid om te vormen tot een prachtig stuk zeep. Deze zo genoemde ‘cold process’ zeep is niet te vergelijken met zeep uit de supermarkt: je handen drogen er niet van uit, er zit geen chemische brol in en het ruikt niet overweldigend. Ik gebruik ook geen palmolie uit ecologische overtuiging. Wat dan wel? Verzorgende ingrediënten zoals sheaboter en amandelolie, natuurlijke kleurstoffen zoals honing, groene klei en actieve kool. En speciale ingrediënten zoals bier, geitenmelk, kokosmelk,… Ik kan er heerlijk mijn creatieve ei in kwijt.

Maar…

alleen in mijn atelier staan zou me ongelukkig maken, ik hou ervan om ook met mensen in contact te treden. Daarom ben ik ook loopbaancoach. Ik heb meer dan 10 jaar werkzoekenden begeleid naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. Die kennis gebruik ik nu om werkende mensen en zelfstandigen terug hun werkplezier te laten ontdekken. Door te vertrekken vanuit jou, te kijken naar wie jij bent, waar jij voor staat, kom je stapje voor stapje dichter bij jouw werkgeluk. Dat kan betekenen dat je besluit een andere baan te gaan zoeken, maar regelmatig zijn kleine veranderingen in hoe je in je werk staat voldoende om terug blij naar je werk te gaan. Ik heb extra grote interesse in work/life balance, moederschap, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Zogezeept - zeep zonder zooi

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo