This Girl Liesbeth Philippaers

This Girl - Liesbeth Philippaers
Leuven based artist. Creeert hart sculpturen en abstracte schilderijen in drip en fluid art.

Mijn naam is This Girl, Liesbeth Philippaers. Ik ben autodidact en maak schilderijen en objecten in kunsthars.

Al van kleins af aan was ik bezig met kleurencombinaties, waarschijnlijk toen nog onbewust, maar het moest kloppen in mijn hoofd.

Mijn ouders lieten me als kind naar de tekenacademie gaan, maar ik voelde me daar een buitenbeentje omdat ik zeer energiek was en niet het geduld had om een in mijn ogen perfect mannetje te tekenen. Realistisch tekenen sprak me niet aan, dus ik dacht dat kunst maken helemaal niets voor mij was.

Toen ik op volwassen leeftijd te maken kreeg met een bore- en burn out omdat ik zo hard de moeite deed om het ‘normale’ pad binnen de samenleving te volgen, voelde ik dat ik het over een andere boeg moest gooien.

Op dat moment ben ik beginnen experimenteren met een borstel, acrylverf en een doek. Eerst schilderde ik abstracte landschappen, maar al snel had ik het gevoel dat ik meer expressieve kunst wou maken. Iets wat bij mijn persoonlijkheid paste: energiek, wispelturig, kleurrijk en warm.

Zo is mijn huidige kunststijl ontstaan. Ik maak nu schilderijen en objecten in kunsthars, soms in combinatie met andere materialen. Het zijn echte kleurbommen. Kenmerkende technieken voor mijn werk zijn: drip art, fluid art, spray art en dip art.

Jackson Pollock maakte in zijn succesvolle periode ook schilderijen in drip art, maar ik vergelijk mezelf niet graag met andere kunstenaars omdat iedereen uniek is.

De boodschap achter mijn werken is meestal een knipoog naar wat er zich op dat moment in mijn leven afspeelt, vertaalt naar een groter geheel. Liefde blijft wel het hoofdthema omdat ik anderen wil aanmoedigen om met hun hart te leven en beslissen.

Color is music and painting is dancing!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo