Björn Uyttendaele

Haowan Xiong Taiji Qigong
Ik motiveer, inspireer en begeleid jong en oud , met of zonder beperking, individueel en/of in groep naar balans /evenwicht tussen lichaam en geest.

Praktijk voor Natuurlijke –en Chinese Gezondheidskunde

Volgens de principes van de eeuwenoude Chinese bewegingsleer en Traditionele Chinese Geneeskunde, werken we samen aan het bereiken van harmonie in jouw leven.

Ik motiveer, inspireer en begeleid jong en oud , met of zonder beperking, individueel en/of in groep naar balans /evenwicht tussen lichaam en geest.

Activeer de stroming van energie in je lichaam. Verbeter je circulatie en coördinatie. Wordt rustiger en ontspannen. Verminder je klachten of laat ze helemaal verdwijnen.

Over mezelf

Personal Trainer met specialisaties in Functional Training, Taijiquan en Qigong.

Ik deel de kunst van beweging om mensen te inspireren en te motiveren, om plezier te beleven op het pad naar harmonie in het leven

Over onze sessies

Verwondering tijdens het ‘spelen’, daar doe ik het voor!

Taiji is een drieledige kunst: een zelfverdedigingsleer, een gezondheidsleer en een methode om je geestelijke prestaties te optimaliseren. Een Taijivorm kenmerkt zich door langzame, zachte, ronde, ononderbroken, natuurlijke, vloeiende bewegingen, die met volledige focus en bewustzijn worden uitgevoerd. Als deze principes goed worden toegepast, dan beweegt het hele lichaam in harmonie,dan zijn geest en lichaam op diep niveau verenigd en komt u in een kalme, ontspannen staat.

Naast de Chen-stijl Taijiquan (20, 56, 84), heb ik ervaring in de vereenvoudigde Yang 24-stijl van Beijing en de Yang 47-stijl van Dr. Chi Chiang Tao.

De lessen Taiji die ik aanbied zijn voornamelijk volgens de Yang 47-stijl van Dr. Chi Chiang Tao met veel aandacht voor de 8 intenties, 5 richtingen en pushing hands.

Vind je echter Taiji te ingewikkeld , of wil je nog een tussenstap maken, dan is Qigong waarschijnlijk de ideale vorm voor jou.

Qigong, ook wel Chinese Yoga genoemd, is de eeuwenoude Chinese kunst, oefening of kunde van het harmoniseren en het verrijken van Qi(onze vitale energie).

Door langzame, zachte bewegingen op het ritme van de ademhaling en het verenigen van onze aandacht met de beweging, komt de geest in een diepe kalme, ontspannen staat.

In onze Qigong sessies kan ik heel wat variatie aanbrengen door mijn kennis van diverse vormen, waaronder Shibashi, Ba Duan Jin, Lianggong, Yi Jin Jing, Iron Shirt,…

Ik bied je de mogelijkheid om kennis te maken met deze Chinese kunstvormen, vaak beoefend
voor een goede gezondheid en spirituele kwaliteiten.

Als Personal Trainer help ik je op weg door middel van een individueel zelfhulpprogramma volgens de BOCAM-methode. De BOCAM therapie is o.a. gebaseerd op de Traditionele Chinese geneeswijze, zoals deze vele honderden jaren is toegepast en nog steeds wordt gebruikt in de gehele wereld.

  • Bewegingsleer – therapeutische oefeningen, vnl. uit Qigong
  • Ontspanningstraining – als voorwaarde voor iedere werkelijke genezing
  • Concentratie methode – om in meditatie te kunnen komen
  • Ademhalingstraining – een goede ademhaling is de brug tussen lichaam en geest
  • Manuele Therapie – Chinese massage en zelfmassage

Iedereen, jong en oud, met of zonder beperking kan bij mij terecht voor indivuele sessies, groepslessen en workshops.

Ik wens mijn leven te wijden aan het helpen van mensen om hun leven te helen en te verbeteren op manieren die ze misschien nooit hadden verwacht.

Het is een ontdekkingsreis die ik bij elke persoon leuk vind en ik voel me elke dag dankbaar dat dit mijn taak is.

Laat het los. Verwacht wonderen. Wees geduldig. Al het goede komt op het juiste moment!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo