Miet Lambrichts

Miet Lambrichts
Gedragsdeskundige voor honden

Honden zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We houden van hun gezelschap, ze brengen leven in huis, ze doen ons lachen. Toch begrijpen we elkaar niet altijd. Geïntrigeerd door de intelligentie en de grote veerkracht van honden, is het mijn passie om kennis en inzicht over hondengedrag door te geven. Ik vertrek hiervoor altijd vanuit de wetenschap die er zit achter gedrag.

Hondenbaasjes en professionelen die via hun eigen onderneming of organisatie in contact komen met honden, kunnen bij mij terecht voor:

Gedragsbegeleiding
Vertoont uw hond gedrag dat voor u echt niet door de beugel kan, dat u lastig vindt of waarvan u denkt dat het voor uw hond misschien toch niet gezond kan zijn? Tijdens een consultatie die plaatsvindt bij u thuis analyseer ik het gedrag van uw hond en achterhaal ik waarom uw hond dit gedrag stelt. U krijgt een advies op maat en tips om dit concreet toe te passen.

Puppylessen
Bent u van plan een pup aan te schaffen of heeft u reeds en pup in huis, dan kom ik u graag begeleiden. Op die manier krijgt uw pup de beste start en kan hij uitgroeien tot een leuke gezinshond. U kiest voor een reeks van drie of van zessen lessen van telkens een uur. Tijdens deze lessen geef ik uitleg over de belangrijkste fases in de opvoeding van uw pup met praktische tips om de theorie in de praktijk om te zetten. Dit gebeurt aan de hand van thema’s die de puppytijd typeren en aan de hand van vragen waar u zelf mee zit. In de lange reeks wordt er bijkomend aandacht besteed aan het aanleren van nuttige vaardigeden (blijven, hier komen, naar zijn plaats gaan,…).

Gedragsadvies – puppyconsultatie
Komt er een pup of heeft u net een pup in huis gehaald? Is uw hond aan het puberen of merkt u dat hij ouder wordt? Heeft u een hond geadopteerd? Dit zijn enkele voorbeelden van situaties waarbij een eenmalig advies u veel inzicht en duidelijkheid kan geven. We bespreken uw vragen en de thema’s die op dit moment op uw hond van toepassing zijn.

Opleidingen en lezingen
Ik geef graag kennis door via opleidingen en lezigen over alle mogelijke thema’s die te maken hebben met honden en hun gedrag. Dierenartsen, dierenspeciaalzaken, hondentrimmers, organisaties die honden inzetten in hun werking of die hun medewerkers hiermee kennis willen laten maken, mogen mij hierover contacteren. We bekijken samen welke onderwerpen interessant zijn.

Ik werk uitsluitend op een POSITIEVE manier en op het tempo van u en uw hond.
WELZIJN is prioriteit!

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starterslabo